Home Wat is Podium 107.1 Artiesten Archief Agenda Gespot Colofon

Sofie de Bruijn                    
Sofie is een 15-jarige singer-songwriter met een betoverende stem. Ze is geboren en getogen in Woerden en is haar zangcarrière begonnen in het Klooster in Woerden. Hoewel ze pas 11 jaar oud was, begeleidde ze zichzelf op piano met het nummer ‘Just give me a reason’ van Pink. Daarna heeft Sofie meegedaan aan de Junior amateurshow van de Woerdense Vakantieweek. Twee jaar achtereen won ze deze talentenjacht en daarom mocht ze als winnares optreden op de familieavond, tussen artiesten als Ilse de Lange en Nick en Simon. 
Sofie heeft verschillende audities gedaan, waaronder die voor het Junior Songfestival in 2016 waar ze tot de laatste 29 kandidaten behoorde.
In 2016 is Sofie gestart met haar eigen YouTube kanaal, SofieDeBruijnMusic. Hier staan covers op van onder andere Adele, Janis Ian en Elvis Presley. Sofie begeleidt zichzelf steeds meer op piano en gitaar, wat haar de mogelijkheid geeft een eigen sound aan bestaande nummers te geven.
Sofie treedt regelmatig op, onder andere bij de Singer-songwriteravond in Kameryck, Nachtcultuur, Akoestival en Koningsdag op de Markt in Gouda met daaraan vooraf een live optreden bij Radio Gouwestad. In januari van dit jaar was Sofie te zien in de televieshow van Paul de Leeuw, waarbij ze met hem een duet zong van Adele.
Sofie heeft inmiddels zelf een aantal nummers geschreven, zowel in het Engels als in het Nederlands en hoopt daarmee haar passie voor muziek met een groter publiek te kunnen delen.
 

Het bezoek aan Podium 107.1
Sofie trad op 16 september op tijdens een speciale uitzending waarin teruggeblikt werd op het Akoestival, een Woerdens festival dat op 27 augustus georganiseerd werd. Het optreden van Sofie tijdens het Akoestival vond plaats op een bijzondere plek, namelijk op een bootje dat rondvaarde op het water. Tijdens het bezoek aan de studio had Sofie haar familie meegenomen, die duidelijk haar grootste fans bleken te zijn. Er werden filmopnames gemaakt voor Sofie's YouTube-kanaal. Ze viel op met de bijzondere covers die ze speelde, waarbij met name het recente nummer 'What about us' van Pink in het oog sprong. Programmamaker Maarten Verduijn had een afspraak gemaakt met Sofie: binnenkort komt ze nog eens langs voor een optreden op piano.
 
Het item met Sofie
Beluister hieronder het hele item met Sofie, inclusief de drie live nummers. Tijdens het interview komen de hoogtepunten van Sofie's muzikale carrière aan bod, zoals het televisieoptreden met Paul de Leeuw, het tweemaal winnen van de Junior Amateurshow tijdens de Woerdense Vakantieweek én een recent hoogtepunt: de selectie voor de beste singer-songwriter van het Groene Hart.


 

16 september
 2017

Op deze datum was Sofie te gast in ons programma. De nummers "What about us" (cover van Pink), "You lost me" (cover van Christina Aguilera) en "Une belle histoire" (cover van Michel Fugain/Paul de Leeuw) werden live gespeeld.

 

Meer Sofie?
Volg haar op Facebook en op haar YouTube-kanaal 'SofieDeBruijnMusic'!


 
 


Tekst: september 2017
Bron: Sofie de Bruijn en aflevering 392 van Podium 107.1 - Bovenste foto: Dave Hammelburg - Techniek: Chris van Leeuwen - RPL FM